Het belang van Isolatie en ventilatie

Het belang van Isolatie en ventilatie

Heeft u een verbouwing van uw woning op de planning staan, denk dan ook meteen aan isolatiemaatregelen. Een geïsoleerd dakkapel, energiezuinige kozijnen en dubbele beglazing bijvoorbeeld. Maar ook het toepassen van kleine maatregelen zorgt al voor een betere isolatie van de woning en een besparing op de energierekening. Denk aan gordijnen voor de ramen en een borstel voor de brievenbus. Ook tochtstrips besparen energie. Zo blijft uw woning behaaglijk warm. Vergeet u niet regelmatig te ventileren? Een ander voordeel van goede isolatie en ventilatie is dat u hiermee het energielabel van uw woning kunt verbeteren. Dit draagt bij aan een hogere woningwaarde.

Isoleer uw vloer, het dak en de spouwmuren

De beste isolatie verkrijgt u niet alleen door de kleine maatregelen toe te passen, maar ook door grote aanpassingen door te voeren. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer ontsnapt. Bovendien houdt u lekker warme voeten. Een geïsoleerde vloer is namelijk een paar graden warmer dan een niet geïsoleerde vloer. Warme lucht verdwijnt meestal via het dak en de buitenmuren naar buiten. Door het dak te isoleren, kunt u maar liefst 500 euro per jaar op uw energieverbruik besparen. Heeft u een echte rommelzolder, dan kunt u ook de vloer van de zolder isoleren. Dit is vaak goedkoper dan dakisolatie en het levert net zoveel op. Spouwmuurisolatie isoleert de buitenmuren van uw woning. Via gaten in de muur wordt isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gespoten. Een eenvoudige toepassing waarmee u veel energie kunt besparen.

Vergeet niet te ventileren

Goed geïsoleerde woningen zijn in de winter behaaglijk warm en in de zomer heerlijk koel. U hoeft niet bang te zijn dat de opgewekte warmte snel verdwijnt wanneer u een deur of raam open zet. Het is zelfs aan te raden om uw woning regelmatig te luchten. Isolatie en ventilatie zorgt zelfs voor een aangenamere temperatuur. Warme lucht wordt namelijk vochtig en vochtige lucht warmt minder snel op dan droge lucht. Een energieadviseur in Amsterdam kan hierbij ook van dienst zijn. Bovendien kunnen er door de vochtige lucht schimmels ontstaan en dat is slecht voor uw gezondheid. Door regelmatig droge, frisse lucht uw huis in te laten blazen, heeft u uw woonkamer sneller op de juiste temperatuur. Zo blijft u genieten van een heerlijk warm, gezond en comfortabel huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *