Plankdragers aan de muur in de woonkamer als decoratie

Een echte interieurtrend van de laatste jaren zijn wandplanken. En terecht, wandplanken zijn een waardevolle toevoeging aan je interieur. Een wandplank neemt weinig ruimte in beslag en is een perfect item om je favoriete woonaccessoires, verzameling of foto’s op uit te stallen.

Veel wandplanken kennen een zogenaamde blinde bevestiging, waardoor het lijkt of ze zweven. Maar waarom geef je geen statement af en kies je niet voor plankdragers? Daar kun je zelf een plank naar keuze op leggen of bevestigen. Niets is te gek. Het is een kwestie van materialen en kleuren combineren en natuurlijk een beetje lef.

Een plankdrager kun je met glas, al dan niet gekleurd of bewerkt, een stuk steigerhout of gewoon een oude doorleefde plank die je ergens op de kop hebt getikt, combineren. Zo creëer je een uniek stuk in je interieur dat op zich al decoratief is. Natuurlijk kun je hier items naar keuze op tentoonstellen. Dat kunnen je keukenkruiden zijn, verschillende kleine vaasjes, waxinelichthouders, een verzameling stenen of andere dierbare spulletjes.

Zoveel keuze


Plankdragers mogen best zichtbaar zijn en kunnen zelfs heel decoratief zijn. Plankdragers zijn in diverse materialen, afmetingen en uitvoeringen verkrijgbaar. Hout, kunststof of metaal, waar je uiteindelijk voor kiest is een kwestie van smaak en soms een beetje lef. Hou er wel rekening mee dat de plankdrager die je kiest de plank zelf en het gewicht wat je erop wilt zetten moet kunnen dragen.

Verschillende soorten


Welbekend maar een ook wat veilige optie is de driehoek plankdrager van metaal waar een plank bovenop kan worden bevestigd. Dit soort plankdragers zijn heel functioneel maar iets minder decoratief. Wanneer je echter een omgekeerde driehoek plankdrager gebruikt, ziet dat er wel heel erg mooi en industrieel uit.

Trendy zijn natuurlijk de stoere plankdragers van leer. Met twee leren riemen, die soms van een gesp zijn voorzien, kun je ook een plank ophangen. Voordeel van dit soort plankdragers is dat het leer in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Niet alleen in de kleuren bruin en zwart, waarmee leer vaak wordt geassocieerd, maar zelfs in zachtroze, lichtblauw of olijfgroen. Met zo’n ruime keuze hoef je je niet tot de woonkamer te beperken.
Er zijn ook pin plankdragers waarbij een plank op twee (of meerdere) pinnen rust. Met een glazen plank er bovenop blijven de plankdragers goed zichtbaar.

De combinaties zijn eindeloos


Kortom, je kunt met plankdragers eindeloos blijven combineren. Leef je uit en ga die plankdragers gauw monteren. Het zal een aanwinst voor je interieur zijn.

Bron: www.atmyhome.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *